Video van het pilotproject met het doel en de resultaten.

Iedereen in het voortgezet onderwijs heeft recht op een positieve omgeving waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling.

Persoonlijke ontwikkeling

Als de school een aantrekkelijke plek is dan is iedereen gemotiveerd en wordt er goed gepresteerd. Schep (of verduurzaam) een schoolklimaat waar personen onderling worden gewaardeerd om wie ze zijn, zodat iedereen zijn ‘hele zelf’ mee wil nemen naar school en in kan zetten. Het project Over Doelen en Dromen kan je daarbij helpen.

Project

Over Doelen en Dromen bestaat uit een trainingsmiddag voor mentoren, 4 mentorlessen voor leerlingen, een culturele projectdag en een voorstellingsdag met 2 voorstellingen voor leerkrachten en leerlingen met hun ouders. De voorstelling houdt een (lach)spiegel voor over hoe we vaak samen bezig zijn als het gaat over onze omgang met doelen en dromen en wat hierin wenselijk zou zijn.

Planning en adviesgesprekken

Van januari tot en met april 2021 is er ruimte voor 10 VO scholen met deelname van elk ongeveer 300 leerlingen uit de 2e en/of 3e klassen. Vanaf het voorjaar van 2020 worden telefonische adviesgesprekken gepland. Wil je weten wat het gedachtegoed van het project voor jouw school kan betekenen? Maak (bijv. via WhatsApp) een afspraak met Moes: 06 53554820.